De Tre Tanter – en musikforestilling
Sammen med pianist Britt Krogh Grønnebæk og den trofaste maskot, Prik, bringer Tessa Kiilsholm, Sophie Thing-Simonsen og Emma Oemann de gamle børnebøger af Elsa Beskow til live i en nyskabende og hyggelig børneopera for børn fra tre år og opefter.
Emma Oemann og Tessa Kiilsholm har sammen med mezzosopran Malena Rønnow skrevet danske tekster til en række sange og arier fra den klassiske sanglitteratur med afsæt i sangenes oprindelige budskab. På scenen knyttes sange og replikker sammen til en underholdende scenisk fortælling, hvor børnene bliver inviteret til at deltage aktivt. Efter forestillingen har børnene også mulighed for at stille spørgsmål, og for at se og røre ved kostumer og rekvisitter – når omstændighederne tillader det.
Forestillingen har siden 2017 spillet landet rundt, og er bl.a. blevet inviteret tilbage til Næstved Kommunes børnehaver tre sæsoner i træk. Også hos biblioteker og kulturhuse er musikforestillingen populær, ligesom den har spillet i flere kirker, hos Den Fynske Opera og Operaen i Midten.
De Tre Tanter er refusionsgodkendt af Statens Kunstråd.
Forestillingen varer 30 min. eksl. spørge-/røre-/kigge-runden.
Showreel for De Tre Tanter
Operaclé
Foreningen Operaclé arbejder for formidling af musikdramatik og klassisk sang i hele Danmark. Følg os og vores projekter på Facebook.
Forelsket i Goethe! En semiscenisk koncert
2024 er 275-året for Goethes fødsel – en oplagt lejlighed til at markere den store digter. I Forelsket i Goethe! forbindes de stærke Mignon- og Suleika-tekster gennem Lieder for hhv. sopran og mezzosopran, mens en danser spejler, hjælper og undertrykker karaktererne i sangene. Temaerne er magt, køn og sandhed, og musikken er af Schubert, Schumann, Wolf, Liszt, Fanny Hensel (Mendelssohn) og Felix Mendelssohn. Projektet er bl.a. støttet af Dansk Skuespillerforbund, Dansk Musiker Forbund, William Demant Fonden og Knud Højgaards Fond. Danmarksturné i efteråret 2024.
Medvirkende: Michelle Nora Lind sopran, Emma Oemann mezzosopran, Christina Dyekjær fra Det Fynske Dansekompagni og Anne Mette Stæhr pianist.
Kontakt os for en pris og mere information om performancen.
Foreningen historie
Sopran Michelle Nora Lind er med-initiativtager til Operaclé, som opstod i 2016. Kompagniets første operaopsætning “Kvindelist” (La Serva Padrona af Pergolesi) var skabt og oversat til dansk af Michelle og baryton Rasmus Ruge. Forestillingen spillede bl.a. på Aalborg Operafestival og Den Fynske Opera med fine anmeldelser. På holdet var også danser/koreograf Tine Damborg, instruktør Jonathan Paul Cook og scenograf/kostumier Naja Schønemann.
Fra begyndelsen var tanken at udbrede og formidle opera; at være en nøgle til opera. Clé betyder nøgle på fransk, og Operaclés logo er netop udformet som en nøgle – designet og tegnet af baryton Rasmus Ruge.
I 2023 indtrådte Emma Oemann i Operaclé, og en forening blev stiftet. Michelle og Emma har kendt hinanden, siden de var 13-14 år. Begge sangere var med fra opstarten af elitekoret Folkekirkens Ungdomskors Landskor, hvor de mødte hinanden. Her startede et venskab og samarbejde, som har ført til mange gode koncerter og forestillinger – og nu et operakompagni med ambitioner og flere projekter i støbeskeen.